Home » 2011 » June » 22 » Изложба “Съвременни български художници” отваря врати в НДК
01:53
Изложба “Съвременни български художници” отваря врати в НДК

    На 21 юни, вторник, от 18.00 часа във фоайе ет.3 на Националния дворец на културата се  откри изложба "Съвременни български художници”. Събитието е организирано от Националната художествена галерия и НДК по идея на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и е първото от серия експозиции, на които ще бъдат представяни картини и пластики на модерни български автори.

    Изложбата „Съвременни български художници” представя платна и пластики на четиринадесет изявени наши творци от последните десетилетия - Милко Божков, Греди Асса, Любен Генов, Свилен Блажев, Йордан Парушев, Румен Жеков, Чавдар Петров, Станислав Памукчиев, Стефан Божков, Людмил Лазаров, Емил Стойчев, Захари Каменов, Абрахам Пинкас и Емил Мирчев. Авторите участват с най-новите си работи, които ще могат да бъдат разглеждани през месеците юни и юли.

   Част от произведенията в изложбата ще бъдат откупени  на търг и дарени за колекцията на новия Музей за съвременно изкуство, филиал на Националната художествена галерия. Аукционът ще се проведе на 19 юли в НДК.

     Откупените на търг картини ще бъдат дарени на Музея за съвременно изкуство.

     Събитието е по идея на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков

 


Views: 894 | Added by: zaza | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0 Spam
1 Antonio  
An answer from an expert! Thanks for contribuntig.

Name *:
Email *:
Code *: