Home » 2013 » March » 28 » Светлин Русев показва "Пролетни изкушения" в Бургас , 2013
11:37
Светлин Русев показва "Пролетни изкушения" в Бургас , 2013



 Академик Светлин Русев показва "Пролетни изкушения" в Бургас. Така е озаглавена самостоятелната му изложба, която се откри тази вечер в галерия "Пролет". Картините са рисувани специално за арт пространството.Авторът признава, че подобна изложба не е правил досега. Тя носи усещането за пролетта, която винаги идва с едно очакване.
   
"Желанието ми беше да "вляза" в идеята за пролетта и да я покрия със средствата на пластичното изкуство", сподели Светлин Русев. Докато е рисувал картините, той си е представял как всяка една от тях ще стои в залите на галерията. "Когато я подредихме, видях, че платната са свързани с това пространство", допълни художникът.
    Усещанията и чувството, че рисува това, което го вълнува продължава да го провокира да застава пред платното с четка в ръка. "Зареждам се от времето, от природата, от хората, от вълненията и се опитвам да ги материализирам", обясни Светлин Русев.

Сред гостите на откриването тази вечер бяха и художниците Стоян Цанев, Милко Божков, директорът на бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" - Георги Динев, ценители и почитатели на изкуството на Светлин Русев.

През юни той ще подреди самостоятелна изложба и в София. Там академикът ще покаже свои картини, рисувани през годините, както и нови, над които вече работи. Поводът за вернисажа е годишнината на автора. На 14-ти юни Светлин Русев навършва 80 години. Художникът е ученик на професор Дечко Узунов.

А през октомври, Светлин Русев ще гостува на "Есенния салон на изкуствата" във френската столица Париж.


Текст Десислава Георгиева

Снимка и репродукция Лина Главинова



Views: 2923 | Added by: zaza | Tags: Burgas, 2013, Svetlin Rusev | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: