Home » 2011 » January » 4 » проект "Супер Бургас"
21:32
проект "Супер Бургас"

От 2011 година стартира проектът „Супер Бургас". Още през януари месец започват процедурите по избор на изпълнител, съобщи изпълнителният директор на акционерно дружество "Зона за обществен достъп Бургас" Павел Маринов.Осигурени са 26 млн. евро по Оперативна програма „Транспорт" и в последния момент успяхме да кандидатстваме, потвърди и кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от Gramofona.com.Парите трябва да бъдат усвоени до 2013 г. Те ще покрият само първия етап от грандиозния проект, наречен „Зона за обществен достъп".До две години бургазлии ще имат пешеходен достъп до вълноломната стена, която ще бъде удължена, а също и до фара. Ще бъде извършена рехабилитация на кейовите места. Ще има изградени паркинги и благоустрояване на зони, изграждане на международен круизен терминал, яхтено пристанище и други.В тази зона ще бъде запазен и реставриран един склад, сграда на повече от век, строена с метални греди по френски модел като Айфеловата кула. Архитект Петко Йовчев обясни, че 10-те архитекти, работили по идейния проект, единодушно са решили да я запазят, реставрират и реконструират.Според Павел Маринов по строителството на първия етап ще работят 2 000 души. След приключването обаче ще бъдат открити 3 000 постоянни работни места.Необходимо е приключването на този първи етап от проекта „Супер Бургас”, за да може да се кандидатства за финансиране на целия проект, който ще бъде на обща стойност повече от 558 млн. лева. В него са предвидени морски връзки с кварталите Карйморие и Сарафово. Така ще бъдат съчетани воден, автобусен и железопътен транспорт. Ще бъде създаден нов гаров площад на 2 нива с 540 паркоместа. Предвидено е ул. „Христо Ботев” да излиза директно на пристанището. Това ще прекъсне железопътните линии и ще наложи създаването на нова гара.

Views: 26769 | Added by: zaza | Rating: 0.0/0
Total comments: 3
0 Spam
3 escort girls Dubai  
Пълен контрол Маркетинг мнение-голямо парче от данни, които? Получихме на този сайт статия. Надявам се, че биха могли да получите някои много повече от нещата, на собствения си уеб сайт. Аз ще пристигне отново.

0 Spam
2 dubai call girls  
Хорошая рецензия , я нормальный посетитель Simonoff - art.ucoz.com , поддерживать дохорошо работать, и он будет частым гостем в течение длительного времени . Желаем Вам удачи!

0 Spam
1 site promotion  
simonoff-art.ucoz.com е страхотно. Има често цялата подходяща информация на предложенията на пръстите ми. Благодаря ви и поддържа превъзходно!

Name *:
Email *:
Code *: