Home » 2012 » October » 26 » Добрин Вътев в "Неси" , Бургас 2012
17:04
Добрин Вътев в "Неси" , Бургас 2012

 На 23.10.2012г. бургаският творец Добрин Вътев откри самостоятелна изложба  в галерия "Неси".Известният с невероятните си пейзажи Вътев влиза в ново амплоа и то съвсем целенасочено. Провокативен, дързък и смел той буквално се хвърля с "рогата" напред, за да разбие онази, новата и изключително комерсиализирана реалност, която ни залива все повече и повече."Доста деформация, символика и в същото време една провокация към съвременното общество, в което виждам доста неща, които трябва да се променят. Например стериотипа на жената, тази мода, чалгата, която сериозно се е загнездила и което е по-лошо виждам младите момичета как поемат всичко това, което се излъчва по телевизии и радиа и започват да изглеждат по един такъв начин, който до някаква степен го представям в творбите си.

 Дразни ме това, че хората нямат ценностна система. Интересуват ги само парите. Много малък процент хора се интересуват от други неща", споделя авторът.

 Изложбата Вътев е озаглавил "Цветни ескизи", работи по нея от пролетта. До сега, когато в 20 картини е събрал своите виждания и изразява своя протест срещу материализма.

 "Реших да направя една провокация към публиката и към мен самия най-вече, защото в предходните ми творби личи едно спокойствие... и така реших да си създам малко проблеми и да експериментирам в този жанр-фигура", допълва младият творец.

 Веднага след представянето на експозицията, която определено ще предизвика истински фурор сред ценителите, Вътев се захваща отново на работа. Този път идеите му са свързани със скулптура.

 "Не смятам да тъпча на едно място, а да се развивам", обяснява бургаският художник.


                                                                                                                           http://www.burgasutre.bg

Views: 1137 | Added by: zaza | Tags: Burgas, Dobrin Vatev, nesi, 2012 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: